Bowenterapi

Bowenterapi är en kroppsterapi olik alla andra. Det är en mjuk, smärtfri, korrigerande, balanserande, smärtreducerande, energigivande,
stressreducerande behandling som främjar kroppens läkningsförmåga.

Fler och fler kiropraktiker, osteopater, zonterapeuter, massörer, sjukgymnaster med flera världen över,
väljer att använda bowenterapi som främsta behandlingsmetod.
Detta eftersom den ofta ger snabba och hållbara resultat

Hur går behandlingen till?

Med tummar eller fingrar stimuleras specifika punkter på kroppen. Detta sker genom en slags rullning över främst muskler och senor. Rullningen startar en vibration i kroppens vävnader, vilket i sin tur leder till förändringar.

När ett visst antal punkter stimulerats lämnas klienten i fred en liten stund för att vila. Detta för att ge kroppen tid att svara på den stimulans den fått. Terapeuten återvänder och stimulerar fler punkter med jämna mellanrum.

Ofta är 3-6 behandlingar med cirka en veckas mellanrum tillräckligt för att få hållbara resultat, men det kan också krävas längre eller kortare behandlingar.

Vilka besvär kan behandlas?

Terapin påverkar alltid hela människan. Det är kroppen som avgör vad som händer efter en behandling. Därför finns det egentligen inga begränsningar för vilka symptom som kan förbättras eller försvinna helt.

Bowenterapi är en mjuk och smärtreducerande behandling

Några exempel på olika åkommor där besvären försvunnit helt eller delvis är:

  • Luftvägsbesvär inklusive astma, hösnuva, allergier
  • Besvär med rygg, nacke, knän, fotleder
  • Tennis- och golfarmbåge, frusen axel
  • Magbesvär
  • Migrän och annan huvudvärk
  • Sömnproblem
  • Tinnitus
  • Olika stressbesvär
  • Barnlöshet

Flera exempel:

Det är inte ovanligt att en sned ryggrad eller vridet bäcken rättar till sig.

I England används bowenterapi ofta inom idrottsmedicin därför att den är inflammationshämmande. Detta gör att skador läker fortare.

Bowenterapi kan frigöra känslomässiga spänningar vilket kan medföra att en klient till exempel börjar gråta, skratta eller prata ut. De känslomässiga spänningarna brukar släppa när personen är redo för det och därför upplevs det som positivt. Många kommer till insikt och gör förändringar i sitt liv efter att de fått bowenbehandling.

Bowenterapi kan även ha en utrensande effekt.

Diplomerad Bowenterapeut 2007

Utbildning på 330 timmar.

Utbildningen varvades med elevbehandlingar mellan kurserna.

Jag har nu även gått en vidareutbildning som bland annat riktar in sig på behandlingar för besvär i nacke, ansikte och huvud, tinnitus, ischias, cirkulation i benen, ryggbesvär med mera.